tisdag 26 januari 2010

Super-pallen

Vi var på IKEA på jakt efter (bl a) material till super-pallen igår. Och i eftermiddags har jag tillverkat det fiffiga träningsredskapet med hjälp av värmeljusförpackning, kartong, konstgräs och silvertejp - blev jättebra :-)
Med super-pallens hjälp ska Vide och jag få till supersnygga fotingångar är tanken! Syftet med pallen är att Vide ska få till en bra teknik med bakdelen när han flyttar in sig i fotposition. Han ska aktivt använda bakbenen för att rätta in sig vid sidan, så att positionen blir så rak som möjligt.

Det kanske låter lite kryptiskt för er som inte provat detta förut. Enkelt beskrivet så ska han kliva upp på pallen med framtassarna och sedan kliva åt sidan med baktassarna i en snurrande rörelse. I förlängningen tar man sedan bort pallen och - ta da - Vide ska kunna röra sig likadant utan pall. Denna kluriga träningsmetod är påhittad av någon Canis-tränare som jag inte minns namnet på och brukar fungera jättebra på de flesta hundar.

Efter första träningspasset kan nu Vide kliva upp på pallen med båda framtassarna. Ska försöka filma när vi kommit lite längre så får ni se hur det ser ut.





2 kommentarer:

  1. Å vad skoj! Kan du inte filma, så att jag som är newbie får se utvecklingen?

    SvaraRadera
  2. Väldigt snygg pall och mycket avancerad. Den är säkert helt överlägsen en vanlig liten låda;-)

    SvaraRadera